BURSATARIMFrenk Üzümü Rovada Çeşidi
BURSATARIMFrenk Üzümü Rovada Çeşidi
BURSATARIMFrenk Üzümü Rovada Çeşidi
BURSATARIMFrenk Üzümü Rovada Çeşidi
BURSATARIMFrenk Üzümü Rovada Çeşidi

Yetişkin Frenk Üzümü Rovada Çeşidi

Marka : BURSATARIM
İndirim Oranı : %65 İndirim
Fiyat : ₺620,00(KDV Dahil)
İndirimli : ₺219,90(KDV Dahil)

Frenk Üzümü Rovada Çeşidi

YETİŞKİN 3 YAŞLI

Frenk Üzümü Rovada Çeşidi Artıları Ve Eksileri

Rovada çeşidinin avantajları, yüksek veriminin yanı sıra meyvelerin tadı ve sağlıklı olmasıdır. Bununla birlikte, kuş üzümü dezavantaj sız değildir. Çeşitliliğin kalınlaşma eğilimi vardır, bu nedenle çalılar dikkatlice şekillendirilmelidir.

Rovada, karasal iklime sahip bölgelerde yaz sıcağını iyi tolere etmediği için özelliklerini tam olarak ortaya koymaz. Ayrıca, kesimler siyah çeşitlere kıyasla kırmızı kuş üzümünde en iyi şekilde köklenmez.

Büyüyen mahsullerin özellikleri

Birçok bahçıvan erken ilkbaharda fide dikse de, kuş üzümü yaz sonunda, sonbahar başında dikmek daha iyidir.

Bitki Dikmek İçin En İyi Yer Neresidir?

Kuş üzümü güneş tarafından iyi aydınlatılan yerlere dikilmelidir. Bitkinin kuvvetli rüzgarlardan güvenilir bir şekilde korunması için dikim için evin arkasında bir yer seçmek daha iyidir.

Dikim Malzemesi Seçimi

Toprağa dikim için birer yıllık aralar seçilmelidir. Yaşamın ikinci yılının sürgünleri işe yaramaz. Kesim yapmak için alt tomurcuğu tabanından 45 derecelik bir açıyla kesmeniz gerekir. Daha sonra 20 santimetre yukarıyı ölçmeniz ve son böbreğin birkaç santimetre üzerinde ikinci bir kesim yapmanız gerekir. Bu şekilde bir daldan birkaç kesim alabilirsiniz.

Kuş Üzümü Nasıl Ekilir?

Ekimden önce kırık köklerden kurtulun. Frenk üzümü köklerini birkaç saat suda bekletin. Uygun bir dikim yeri bulun ve kuş üzümlerini bir buçuk metre arayla sıralar halinde dikin. Dikimden sonra çalıları bol sulamalısınız. Bitkilerin etrafındaki toprağı on santimetre talaşla kaplayın.

Rovada bakım konusunda iddiasızdır, ancak sağlıklı bir hasat elde etmek için kuş üzümü için yeterli sulama, besleme sağlamak ve kalınlaşmayı önlemek için bitkiyi düzenli olarak budamak gerekir.

Bol meyve veren bir bitki olan Rovada, düzenli sulama ve beslemeye ihtiyaç duyar. Toprağın durumunu takip edin, yeşile dönmemeli veya çürümemelidir. Toprağın kurumasını önlemek için, sulamadan sonra köklerin yakınında malçlanmalıdır. Köklere oksijen sağlamak için toprak gevşetilmelidir.

Hastalıklar ve zararlılar

Rovada için en büyük tehlike, mantar hastalıklarının yanı sıra yaprak bitleri ve frenk üzümü camı gibi zararlılarla temsil edilir.

Septoria (Aka Beyaz Nokta)

Septoria, yavaş yavaş büyüyen ve yaprakların dökülmesine neden olan yaprak lekelerine neden olan parazitik bir mantar hastalığıdır. Nitrafen solüsyonu hastalığı önlemeye yardımcı olur. Çiçeklenmeden önce, çalılar bir Bordeaux sıvısı çözeltisi ile muamele edilmelidir. Ayrıca, önleme için gövde etrafındaki bitki artıklarının zamanında çıkarılması gerekir.

Antraknoz

Bu çeşitlilik için en tehlikeli hastalık. Yaprakların düşmesine ve meyvelerin çürümesine neden olan bir mantar. Tıpkı septoria durumunda olduğu gibi, antraknozun önlenmesi için, zamanla bitki kalıntılarından kurtulmak ve bitkilere bir Bordo sıvısı çözeltisi püskürtmek gerekir.

Frenk Üzümü Cam

Frenk üzümü camı, geçen yılki kuş üzümü sürgünlerinde kışa yerleşen bir haşere tırtılıdır. Yaşamları boyunca bitkinin tomurcuklarını yiyip sürgünlere zarar verirler ve bunun sonucunda bitki solar. Tırtıldan etkilenen dallar derhal kesilip yakılmalıdır. Kuş üzümü çiçek açtıktan iki hafta sonra, cam görünümünü önlemek için bir Karbofos çözeltisi ile püskürtün.

Frenk Üzümü Safra Biti

Frenk üzümü yapraklarıyla beslenen yeşil zararlılar. En çok yaz mevsiminin başında aktiftirler. Yaprak bitleriyle savaşmak için çalıların Nitrafen çözeltisi ile işlenmesi yardımcı olur. Yaprak bitlerinden yoğun olarak etkilenen sürgünlerden zamanında kurtulmak gerekir. Bir Karbofos çözeltisi ile tedavi, savaşmaya yardımcı olur. Bitkiler çiçeklenmeden önce veya hasattan sonra işlenmelidir.

Hasat ve depolama

  • Frenk üzümü hasadı çalı tamamen olgunlaştıktan sonra yapılmalıdır. Meyvelerin kendi ağırlıkları altında buruşmaması için toplama için küçük kaplar kullanmak daha iyidir. Meyveler serin ve kuru günlerde toplanmalıdır, çünkü yağmurdan sonra hasat edilen meyveler daha kötü depolanır. Kurutulmuş meyveleri buzdolabında, plastik torbalarda saklayabilirsiniz.

    Kuş üzümü tatlarını uzun süre koruyabilir, ancak birkaç aylık depolamadan sonra faydalı özellikleri azalmaya başlar.

 

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR