BURSATARIMBrigitta Yaban Mersini Fidanı ( Mavi yemiş)
BURSATARIMBrigitta Yaban Mersini Fidanı ( Mavi yemiş)
Brigitta Yaban Mersini Fidanı ( Likapa )
Brigitta Yaban Mersini Fidanı ( Likapa )

2 Yaşlı Brigitta Yaban Mersini Fidanı ( Maviyemiş )

Marka : BURSATARIM
İndirim Oranı : %28 İndirim
Fiyat : ₺139,49(KDV Dahil)
İndirimli : ₺100,99(KDV Dahil)

2 Yaşlı Brigitta Yaban Mersini Fidanı ( Maviyemiş )

Form: Çalı tipi - dipten çok dallı

 

  • Küçük P9 saksılı, 2 yaş, 30-40 cm boy, İthal ürün
  • HASAT DÖNEMİ: TEMMUZ 3.HAFTA İLE EYLÜL 1.HAFTA ARASI ( MARMARA VE KARADENİZ BÖLGESİ İKLİM ŞARTLARINDA )

 

Brigitta Yaban Mersini Fidanı ( Mavi yemiş) Genel özellikleri

Çok hızlı büyüyen ve 1,8 m. kadar boylanabilen, seyrek çalı formuna sahip bir çeşittir. -29°C’ye kadar olan kış soğuklarına dayanıklıdır. -29°C’in altında soğuk havalar görülen doğu bölgelerimizde, kış soğuklarına dayanıklılığı artırmak için, yazın ağustos ayından itibaren gübreleme yapılmamalı, özellikle azotlu gübreler verilmemeli ve sulamalar azaltılmalıdır. Böylece bitkilerin kışa pişkin ve dayanıklı girmesi sağlanır.

Yüksek kalitede meyveye sahiptir. Meyvesi soluk, açık mavi renkte, gevrek dokulu ve hafif mayhoş tatlıdır. Uzun süre uygun soğuk hava şartlarında saklanabilir. Hatta ev şartlarında, buzdolabında bir ay kadar bozulmadan saklanabilir. Ticari olan en çok tercih edilen çeşitlerden biridir.

Sonbaharda ateş kırmızısı bir renge bürünen yaprakları da, bahçeler için son derece dekoratifdir.

 

Latince Adı: Vaccinium corymbosum
Yer ve Toprak: Tam güneşli ve iyi drene edilmiş asidik toprak
Anaç : Kendinden köklü
Tozlaşma Gereksinimleri: Yaban mersini kısmen kendine verimlidir. Daha fazla meyve üretimi için iki çeşit bitki önerilir.
Olgunluktaki Boyut: 130-160cm
Çiçeklenme Zamanı: Nisan
Olgunlaşma Süresi: Temmuz Sonu
Verim: 3-5kg / yetişkin ağaç
Zararlılar ve Hastalıklar: Yaban mersini önemli haşere zararı veya hastalık riski taşımaz. Kuşlardan korumanız önerilir.

 

Yetiştirme önerileri
En iyi toprak asidik (4.5 ila 5.2 pH), organik olarak zengin, yazları hafif nemli, tercihen orman bitişiği veya yakını, iyi drene topraklarda tam güneşli veya yarı gölge alanlarda yetiştirilir. Sığ, lifli kökler sürekli nem ve iyi drenaj gerektirir. Bitkiler ve yetiştirme kolaylığı için en iyi seçenek malç ( toprak kumaş veya naylon örtüsü) üzerine, hafif sırta dikimdir. En iyi dikim aralığı; sıra üzeri 1,00 - 1,50m , sıra arası ise işleme ekipmanlarına göre 2,00- 3,50m aralıklardır. İdeal dikim ölçüsü; 1m x 2,5 m dikilip, 1 dekar alanda 400 adet bitki yetiştirilecektir.    

Yaban mersini ( mavi yemiş)  kendine  verimli olmasına rağmen, çapraz tozlaşma en iyi meyve mahsulünü (daha büyük meyveler ve daha büyük verimler) üretir. Bu nedenle, aynı anda çiçek açacak birden fazla çeşit dikmek en iyisidir. Ayrıca, yabanmersini mevsimi, Haziran ortalarından Ağustos ayı sonuna kadar olgunlaşacak erken, orta mevsim ve geç çeşitler ekilerek uzatılabilir. Bu hasat zamanları iklime ve rakıma da bağlı olarak değişmektedir.  Meyve oluşumunu önlemek ve yeni vejetatif büyümeyi teşvik etmek için dikim yılında ve ertesi yıl bitkilerden çiçekleri temizleyip meyve almamak en iyisidir. Dikimden sonra 2. ve 3 yıl başlayarak kışın sonlarında gerektiği gibi budama yapmanız gerekir. İlk yıllarda su ihtiyacı ve düzenli ot mücadelesi en önemli bakım faaliyetiniz olacaktır. Sonraki yıllarda da budamalar önem kazanır.

Toprak ve su yapınıza bağlı olarak, gübre ve PH dengeleyiciler kullanmanız gerekebilir.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR